Migranten in Parijs / Migrants in Paris

Zondag 29 september 11.00-13.00  Migranten in Parijs, tentoonstelling Stedelijk Museum over de Ecole de Paris: de vele buitenlandse kunstenaars die tussen 1900 en 1940 vorm gaven aan de avant-garde.
Migranten in Parijs is gebaseerd op de rijke collectie van het Stedelijk Museum, en toont werk van meer dan 50 beeldend kunstenaars, fotografen en grafisch vormgevers, zoals Zadkine, Van Dongen, Lipchitz, Emmy Andriesse, Mondriaan, Josephine Baker, Sonia Delaunay, Picasso, Brancusi en Max Ernst. Bovendien zal voor het eerst in bijna 70 jaar de grote collectie Chagalls van het Stedelijk te zien zijn: 40 werken, waaronder acht iconische schilderijen, sommige speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd.

Sunday September 29 11.00-13.00 Migrants in Paris, exhibition Municipal Museum about the Ecole de Paris: the many foreign artists who shaped the avant-garde between 1900 and 1940.
Migrants in Paris is based on the rich collection of the Stedelijk Museum, and shows work by more than 50 visual artists, photographers and graphic designers, such as Zadkine, Van Dongen, Lipchitz, Emmy Andriesse, Mondrian, Josephine Baker, Sonia Delaunay, Picasso, Brancusi and Max Ernst. Moreover, for the first time in nearly 70 years, the Stedelijk's large collection of Chagalls will be on display: 40 works, including eight iconic paintings, some of which have been specially restored for the exhibition.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *